Hogeschool Van Hall Larenstein heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Hiermee bevestigt de onderwijsinstelling de samenwerking met platform Achterhoek Food. Een belangrijk onderdeel van platform Achterhoek Food vormt het netwerk van onderwijsinstellingen, gebundeld in Smaakacademie Achterhoek. Met de inzet van Van Hall Larenstein worden vaardigheden en vakkennis bij studenten versterkt, via lessen, projecten, stages en afstudeerscripties. Van Hall Larenstein draagt daarnaast bij aan innovatieve initiatieven van regionale voedselketens in de Achterhoek.
Praktische vernieuwing van bestaande lessen
Heinz Evers, opleidingsmanager en Achterhoek Food-onderwijscoördinator op Van Hall Larenstein: “Het onderwijsnetwerk van Achterhoek Food biedt inspiratie voor praktische vernieuwing van veel bestaande lessen en projecten. We zetten ons in om dit onderwijsnetwerk verder te versterken en te benutten voor onze eigen organisatie én de initiatieven in de regio. We vinden het van belang om studenten van diverse opleidingen in aanraking te laten komen met kennis over duurzame, gezonde en regionale voeding. Dit zijn zowel Nederlandse als internationale studenten, zodat we een internationaal netwerk kunnen benutten.”
Drie aanspreekpunten
Van Hall Larenstein levert drie aanspreekpunten om het onderwijsnetwerk vitaal te houden:
- Een bestuurlijk aanspreekpunt
- Achterhoek Food-onderwijscoördinator
- Achterhoek Food-cateringcoördinator voor schoolkantine
Met het bestuurlijke aanspreekpunt wordt minimaal één keer per jaar afgestemd over de ontwikkeling binnen en buiten de eigen onderwijsinstelling. De Achterhoek Food-onderwijscoördinator fungeert als aanspreekpunt en netwerker voor collega’s om zoveel mogelijk docenten en studenten te betrekken. Ook neemt zij een aantal keer per jaar deel aan inspiratiebijeenkomsten met alle Achterhoek Food-onderwijscoördinatoren van andere onderwijsinstellingen. De Achterhoek Food-cateringcoördinator zet zich in om de kantine en andere cateringactiviteiten duurzamer, gezonder en waar het kan regionaler te maken.
