Video: WerkCafé gemeente Doetinchem van start met Achterhoek Food

Het WerkCafé van de gemeente Doetinchem heeft met de Achterhoekse Bol de aftrap gegeven voor een ambitieus initiatief van het samenwerkingsverband platform Achterhoek Food. De inzet: het werven van minimaal 25 bedrijfsrestaurants, school- of sportkantines die aan de slag gaan met duurzamer en gezond voedsel en bij voorkeur uit eigen regio. Met de steun voor betere voeding van directie of bestuur helpt platform Achterhoek Food bij alle onderdelen van aanbesteding tot en met de uitvoering op de werkvloer. Hoe houden we het haalbaar en betaalbaar?

In juni introduceerde het WerkCafé van gemeente Doetinchem de Achterhoekse Bol, een broodje met Achterhoeks graan ontwikkeld in nauwe samenwerking met de hele keten, Jansen Foodservice, bakkerij Kaspers, molenaar De Vier Winden en graanteler de Slaege. Je hoort er meer over in onderstaande video:

Het WerkCafé en de andere 24 kantines fungeren als katalysatoren, waardoor inwoners op brede schaal kennis kunnen maken met duurzame en gezonde voeding, terwijl regionale leveranciers profiteren van een toenemende vraag. Op deze manier dragen de kantines bij aan een vitalere en gezondere Achterhoek, met ‘food’ als smaakvol middel. Behalve bij de gemeente Doetinchem zijn we ook gestart bij het Graafschap College, de gemeenten Berkelland, Lochem en Aalten, Laborijn Doetinchem, Estinea en Royal Kaak.

Steeds meer partijen sluiten zich aan bij platform Achterhoek Food. In samenwerking met LEADER Achterhoek worden diverse activiteiten georganiseerd, waarbij inwoners betrokken worden en ondersteuning geboden wordt waar nodig.