Nieuws

Succes van Achterhoekse Bol zet door naar horeca

Dankzij de inzet van horecagroothandel Jansen Foodservice is de Achterhoekse Bol, het broodje dat in juni gelanceerd werd in het WerkCafé van de gemeente Doetinchem, straks ook bij diverse horecazaken in de regio verkrijgbaar.

Aanpak Achterhoek Food gepresenteerd op conferentie in Zweden

Bastienne Bernasco, hoofddocent en onderzoeker aan Saxion Hogeschool, verzorgde onlangs een presentatie over Smaakacademie Achterhoek op een internationale conferentie in Zweden. Ze vertelde aan toehoorders uit diverse landen over de missie, organisatie en impact van Smaakacademie Achterhoek.

Tweede Kamerleden proeven innovatief Achterhoek Food

Tijdens het evenement 'Lentefestival presenteert: Regiolab' gaat de regio volop in gesprek met Tweede Kamerleden en bewindslieden, delen informatie over de regio en stellen werkbezoeken voor over specifieke thema’s. Dit alles onder het genot van bijzondere hapjes en drankjes van expert en vakman Bas Diks en met ingrediënten van innovatieve ondernemers uit het netwerk van platform Achterhoek Food.

WerkCafé gemeente Doetinchem presenteert nieuw Achterhoeks broodje 

Uit de pilot met het WerkCafé van gemeente Doetinchem is een nieuw product ontstaan: de Achterhoekse bol. Vanaf 13 juni is deze beschikbaar voor alle medewerkers.

Kennis van GGD en WUR beschikbaar voor platform Achterhoek Food

GGD NOG en WUR werken al langer samen in de Academische werkplaats. Platform Achterhoek Food wordt daar vanaf nu ook in betrokken en vormt een ‘proeftuin’ met haar integrale aanpak met de acht aandachtsgebieden en de aanpak van onderop. De samenwerking werd donderdag 23 mei bekendgemaakt op het Achterhoek Food Congres.

Het Achterhoek Food Congres: een uitgebreide terugblik

23 mei hielden we ons Achterhoek Food Congres met als belangrijke focus: welke gezamenlijke activiteiten kunnen we nog meer inzetten voor de ambitie: de meest gezonde en vitale regio van de EU? Met twee internationale keynotesprekers, de aankondiging van de Academische werkplaats AGORA en vijf werksessies was het een drukke maar inspirerende middag.

Toerist draagt bij aan mooier landschap en natuur in de Achterhoek

Hoe maken we de recreant bewust van het aanbod aan kwalitatief hoogwaardige én smakelijke foodproducten gemaakt van Achterhoeks graan? Daarvoor hebben True Food, Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek een gezamenlijke promotiecampagne opgestart. De campagne draagt bij aan de ambitie van de regio om een onderscheidende foodregio te worden.

Kick-off Bronckhorst als JOGG-gemeente

Afgelopen vrijdag vond de kick-off plaats van de gemeente Bronckhorst als JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Een JOGG-gemeente zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De gemeente Bronckhorst, JOGG en platform Achterhoek Food trekken hierbij samen op.  

Catering Achterhoeks Sportplatform

Vrijdag 12 april organiseerde Achterhoek in Beweging het Achterhoeks Sportplatform. Voor dit evenement heeft Achterhoek Food meegedacht over de catering, die werd verzorgd door Bas Diks van Diks Authentiek Culinair. We hebben een menu samengesteld vol ambachtelijke ingrediënten uit eigen regio.

23 mei: Achterhoek Food Congres

Op 23 mei vindt op het DRU Industriepark in Ulft het Achterhoek Food Congres plaats. De middag draait om de vraag: hoe worden we als Achterhoek de meest gezonde en vitale regio van Europa, met food als middel?