Nieuws

Smaakacademie Achterhoek publiceert Achterhoeks Bonenboek

Smaakacademie Achterhoek heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de bevordering van meer plantaardige voeding met de lancering van hun nieuwste publicatie: het Achterhoeks Bonenboek.

Toerisme en recreatie dragen bij aan onderscheidende en vitale foodregio

De Achterhoek beschikt als streek volop over waardevolle producten én herbergt verschillende bijzondere vakmensen, die nauw samenwerken in regionale voedselketens. Er is inmiddels internationale waardering – en daarmee – kansen om de regio duidelijker en meer te profileren op het gebied van eten en drinken.

Bedrijfskantines helpen Achterhoek Food

Succesvolle start met de eerste twee bedrijfskantines. Nog graag 23!

Stadsboerin heeft de EU Agricultural & Rural Inspiration Award Popular Vote gewonnen!

Het project, onder leiding van Ellen Willems, een journaliste en tuinbouwkundige, zegevierde op 4 december en kreeg de meeste stemmen onder 24 finalisten.

Onderwijsinstellingen gaan voor Achterhoek als meest gezonde en vitale regio.

Smaakacademie Achterhoek faciliteert de onderwijsinstellingen met hybride en case-based leren door praktijkgerichte cases aan bestaande lessen en projecten te koppelen.

Geslaagde kick-off platform Achterhoek Food

Op 6 november kwamen vooraanstaande vertegenwoordigers van zeer uiteenlopende organisaties samen tijden de inspirerende kick-off van Platform Achterhoek Food. Het doel? De Achterhoek laten uitgroeien tot dé gezondste en meest vitale regio van Nederland.

De Heikamp; winnaar van de Ondernemersprijs Achterhoek 2023. Inspiratiebron voor Achterhoek Food ondernemers.

De Heikamp is een inspiratiebron voor de learning community Achterhoek Food en biedt met hun visie en aanpak een succesvol model voor andere ondernemers.

Dagelijks gezond ontbijt voor alle kinderen van Doetinchemse school Noorderlicht

Achterhoekse ondernemers en Doetinchemse school Nooderlicht werken samen om alle leerlingen elke dag te voorzien van een gezond ontbijt. Platform Achterhoek Food bracht de verschillende partijen bij elkaar.

Achterhoek Food Netwerk brengt prachtige regionale producten naar VSG Congres

De organisatie van het congres wilde niet alleen al het moois van de Achterhoek laten zien, maar ook zeker laten proeven. Hiervoor werd er contact opgenomen met Platform Achterhoek Food.

Aan het woord voorzitter Jan Markink

Op de derde Ronde Tafel Achterhoek Food stond het thema gezondheid centraal.