Wie zijn wij?

Platform Achterhoek Food steunt de enthousiaste beweging in de regio naar duurzamer en gezond voedsel, bij voorkeur uit de eigen regio. We willen bereiken dat iedereen weet welke mooie voedselproducten er worden gemaakt in de Achterhoek en waar te koop. Van boerderijwinkel, restaurant tot supermarkt en speciaalzaak, niet alleen in de Achterhoek maar ook daarbuiten. Waarom wijn en kaas uit Frankrijk halen als ook Achterhoekse boeren prachtige prijswinnende wijnen en kazen maken? Meer groente en fruit zijn gezond, maar haal het dan bij een regionale teler of uit een boomgaard in je eigen buurt! Achterhoek Food vestigt de aandacht op de hardwerkende vakmensen die achter ons voedsel zitten én op het belang van gezond voedsel voor ons allen. Boeren en consumenten werken hierbij samen, scholder an scholder. Want samen bepalen we met onze vork hoe de Achterhoek en de wereld eruitzien. De slogan van Achterhoek Food is dan ook   ‘Duurzaam, gezond en bij voorkeur uit eigen grond….

Achterhoek Food is ontstaan vanuit LEADER, het EU-programma voor plattelandsontwikkeling, en steunde alle succesvolle foodprojecten in de periode 2015 – 2022. Voor de LEADER periode 2024 tot en met 2027 heeft platform Achterhoek Food meer een eigen gezicht gekregen, maar is nog steeds onderdeel van LEADER en vormt het aanspreekpunt voor de inwoners die gebruik willen maken van ondersteuning van LEADER Achterhoek. Voormalig gedeputeerde Jan Markink is voorzitter van platform Achterhoek Food, Maurits Steverink is projectleider en inhoudelijk aanspreekpunt voor foodprojecten en werkt nauw samen met Jolanda Kemna van LEADER Achterhoek.