Deze editie van de Farm & Country Fair wordt geopend door de chef-kok van onze olympische sporters, Erik te Velthuis van sportcentrum Papendal. De bevlogen chef-kok is een belangrijke inspiratiebron voor het netwerk van platform Achterhoek Food. Dat platform zet in op de meest duurzame en gezonde regio en doet dat onder andere via de samenwerking met bedrijfs-, school- en sportkantines – en nu ook in samenwerking met de Farm & Country Fair.
Als de bourgondische kok die Erik te Velthuis van huis uit is, vindt hij dat gezond eten vooral ook heel lekker moet zijn. “Passie voor het vak en de liefde om met voeding hét verschil te maken, dat zijn mijn drijfveren om te koken voor de topsport. Voeding die werkt voor je lichaam moet puur zijn en draagt dan bij aan je gezondheid. Wanneer je je hierin verdiept, kom je vanzelf uit bij de boeren die werken in een gezonde, pure omgeving en dan heeft de Achterhoek veel te bieden.”
“Met de Farm & Country Fair willen we bijdragen aan de ambitie van platform Achterhoek Food. We bieden volop beleving van ons voedsel en de gelegenheid om de makers te ontmoeten. Samen met platform Achterhoek Food zetten we stappen en vernieuwen we ons programma, dit jaar onder andere met extra aandacht voor Achterhoekse graanproducten. Erik biedt inspiratie voor ons festival en het netwerk van bedrijfs-, school- en sportkantines. Daar zetten we ons graag voor in”, aldus Suzanne Ruesink van de Farm & Country Fair.
Demonstratie bij de opening
Erik te Velthuis demonstreert tijdens de opening zijn ruime ervaring als chef-kok en nu manager voeding bij het sportcentrum Papendal. Hij laat zien én proeven dat het niet moeilijk is om gezond en lekker te koken en put uit zijn ervaring met het koken voor topsporters. Eriks aanpak biedt inspiratie voor evenementen, festivals, bedrijfskantines, catering en natuurlijk ook voor iedereen thuis. “We werken graag samen met Erik en gaan zijn kennis volop benutten in ons netwerk van platform Achterhoek Food, waar we 25 bedrijfs-, sport- en schoolkantines ondersteunen en zo samen een breed publiek bereiken. Met de aanvulling van de Farm & Country Fair bereiken we een nog groter publiek”, zegt Maurits Steverink van platform Achterhoek Food.

Achterhoeks graan
Samen met Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek heeft platform Achterhoek Food een gezamenlijke campagne opgezet ter promotie van Achterhoeks graan. Zie deze link. Waar kun je genieten van Achterhoeks graan op deze Farm & Country Fair?
- Suzie’s Deerntje bier. Gebrouwen door Wentersch met granen uit de Achterhoek.
- Pannenkoeken, pasta en andere producten van eigen bakwaardige tarwe van De Heikamp uit Ruurlo.
- Poffertjes met meel van Molen De Hoop in Zevenaar en eigen melk van Suzie’s Farm.
- Diervoeders van Brunsveld Diervoeders met brokken van Achterhoeks graan.
- Demonstraties van graan vlegelen en dorsen.
- Decoratie met strobalen en bloemstukken met roggestro van Achterhoekse bodem.
- Alle dieren liggen zoveel mogelijk op stro uit de Achterhoek.