Almende College ondertekent als eerste school het Achterhoek Food Manifest

Het Almende College is de eerste onderwijsinstelling die het Achterhoek Food Manifest heeft ondertekend. Hiermee bevestigen ze de samenwerking met platform Achterhoek Food. Kees Markhorst (teamleider Almende) en Jon Broer (docent) namen het handgemaakte bord in ontvangst met daarop de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food.

Ze zetten zich in om zoveel mogelijk bestaande lessen en projecten, bij verschillende opleidingen en vakken, te benutten voor kennis over voedselketens en de keuzes die daarin te maken zijn. Ook nemen ze de schoolkantine hierin mee. Zo worden leerlingen bewust gemaakt van de impact van voedselkeuzes op henzelf én op hun omgeving. Hoe ze dit doen in de praktijk, delen ze in het onderwijsnetwerk van platform Achterhoek Food.

Eigen moestuin
Leerlingen werken in de eigen moestuin en maken met de geoogste ingrediënten gezonde lunchgerechten. Achterhoek Food-onderwijscoördinator Jon Broer: “Wij vinden het heel belangrijk dat leerlingen zich bewust zijn van hun omgeving. Daar beginnen we al in de onderbouw mee, door leerlingen te betrekken bij onze eigen moestuin. Die staat vol met sla, groenten, kruiden en eetbare bloemen. Deze ingrediënten verwerken we vervolgens in gezonde gerechten die we in onze schoolkantine aanbieden. Het is de bedoeling dat als leerlingen van school gaan, ze zelf een bewuste keuze kunnen maken op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid.” Naast platform Achterhoek Food, benut het Almende College ook (landelijke) initiatieven zoals GGD, De Gezonde School en Jong Leren Eten.

Lees hier meer over de inbreng van het Almende College.