De Vereniging Slow Food Achterhoek zet zich in voor behoud en versterking van de regionale voedselcultuur en voor de waardering daarvan. De ambitie: bijdragen aan een krachtig netwerk waarin boeren, producenten, chefs en consumenten elkaar ontmoeten en samenwerken aan goed, puur en eerlijk voedsel.
“Food is een belangrijk onderscheidend thema voor de Achterhoek. Om dit blijvend op de kaart te zetten, is samenwerking nodig tussen producenten, consumenten en ketenpartners. Met initiatieven zoals de Ark van de Smaak, de website SmakelijkAchterhoek.nl, de Slow Food Chefs Alliantie en evenementen werken we aan bewustwording en waardering van de smakelijke producten die de Achterhoek maakt.”
“Zo dragen we bij aan een krachtige regionale beweging, waarin we samenwerken aan duurzaam voedsel dat voorziet in de basisbehoeften van de moderne consument voor wie gezondheid telt”, aldus Slow Food Achterhoek.
Slow Food Achterhoek levert als partner van platform Achterhoek Food de volgende inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda:
- Delen van (vak)kennis en praktische consumenteninformatie via de website SmakelijkAchterhoek.nl
- Steun bieden aan initiatiefnemers die een LEADER-project willen inzetten.
- Kennis delen met regionale producenten over een duurzamer voedselaanbod en gezondere voeding.
- Afspraken maken met platform Achterhoek Food en Achterhoek Toerisme om de gezamenlijke graancampagne actueel te houden.
- Met kennis bijdragen aan de campagne Smaakmakers van de Achterhoek en andere campagnes.
