In beeld: Helga Witjes

We zijn trots dat Helga Witjes, gedeputeerde van de provincie Gelderland, een bijdrage wilde leveren aan ons congres ‘Aan Tafel met platform Achterhoek Food’. In onderstaande video vertelt ze over haar indruk van de dag en over het belang van de verbinding tussen onderwijsinstellingen en regionaal vakmanschap en ondernemerschap (MKB Food).

Met ons onderwijsnetwerk Smaakacademie Achterhoek gaan we de komende tijd in gesprek met de provincie. Hoe zorgen we voor behoud van vakmanschap in onze regio? Hoe zorgen we dat ambachtelijke beroepen zoals chef-kok, bakker en slager als aantrekkelijk en uitdagend gezien worden door jongeren en zij-instromers? Met het Graafschap College hebben we een verkenning uitgevoerd naar een leer- en werkgang voor praktijkmensen die een verdieping van het vak willen. Deze leer- en werkgang draait om koken met en voor de lokale omgeving en met kennis van de lokale voedselketen, aangevuld met een netwerk van innovatieve ondernemers in de regionale foodketens.