Alyssa de Jongh is onlangs gestart met haar afstudeerproject bij platform Achterhoek Food. Zij stelt zich graag even voor en vertelt meer over haar project:
“Ik ben Alyssa de Jongh, 23 jaar en woon in Groenlo. Ik studeer Tourism Management aan Hogeschool Saxion in Deventer en ben onlangs begonnen aan mijn afstudeerproject bij platform Achterhoek Food.
Het doel van mijn project is om het netwerk van platform Achterhoek Food te helpen om hun unieke foodervaringen te versterken en beter te promoten, zowel voor het lokale publiek als verder weg. Hiervoor schrijf ik een adviesrapport. Hierin neem ik ook mee wat er nodig is om in bijvoorbeeld 2027 toe te werken naar een unieke foodervaring. Inspiratie hiervoor haal ik van het Year of Food and Drink dat FoodNI in 2016 heeft gehouden in Noord-Ierland.
In januari 2025 lever ik mijn rapport in. In overleg met stakeholders als Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek omschrijf ik hierin praktische stappen om de Achterhoek verder te ontwikkelen als een echte foodregio. Het idee is dat ondernemers hier direct mee aan de slag kunnen, zodat de regionale foodbusiness verder versterkt wordt.”