Unieke samenwerking tussen horecaondernemers, brouwerij en platform Achterhoek Food
Op zondag 6 oktober wordt tijdens de Bockbierdag Aalten een nieuw bockbier gelanceerd: De Lindebock. Dit bijzondere bier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen zeven Aaltense horecagelegenheden en Brouwerij Wentersch, tot stand gekomen met hulp van platform Achterhoek Food. Het robuuste bockbier is volledig gemaakt van pure Achterhoekse ingrediënten: gerst geteeld in Achterhoekse grond, verwerkt tot mout door Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk, met hop uit Zieuwent en water uit Winterswijk.
Commercieel aantrekkelijk
Maurits Steverink van platform Achterhoek Food: “Uniek, deze aanpak met slagvaardige horecaondernemers en hun samenwerking met de vakmensen in de hele keten van grond tot glas. Het illustreert de kracht van de Achterhoek door ‘gewoon te doen’. Dan ontstaan er fantastische producten die steeds vaker landelijk de aandacht trekken. De interesse in streekbieren die ook werkelijk ingrediënten bevatten uit de streek neemt alleen maar toe. Door de krachten te bundelen is het verhaal niet alleen kloppend, maar wordt het ook commercieel aantrekkelijk. Want door slim samen te werken, zorgen de zeven horecazaken dat de inkoop van het Achterhoekse bockbier ook prijstechnisch interessant is.”
Behoud van het landschap
Het gebruik van lokale granen is bovendien belangrijk voor het behoud van het Achterhoekse landschap. Het nieuwe bockbier sluit dan ook naadloos aan op de graancampagne die platform Achterhoek Food, Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek samen hebben ontwikkeld. In deze campagne staan smakelijke producten van Achterhoeks graan centraal. Daarnaast ligt de nadruk op de meerwaarde van Achterhoekse graanakkers voor het landschap en de natuur in onze regio.
Bockbierdag Aalten
Lindebock wordt gelanceerd ter ere van het tienjarig bestaan van de Bockbierdag Aalten. De zeven lokale horecazaken die de handen ineen hebben geslagen, zijn Grand Café Het Noorden, Café Restaurant Stegers, KRUL Restaurant & Bar, Eetcafé ’t Raadhuys, Olde Marckt, Café Leuven en Oerkroeg Schiller. Platform Achterhoek Food legde voor hen de contacten met de lokale vakmensen. Ga ‘m proeven op 6 oktober in Aalten!