100 jaar vakmanschap van bakkerij Ten Have in samenwerking met Landwinkel Luemes
De bedrijfskantine van gemeente Oude IJsselstreek serveert vanaf deze week Achterhoeks brood van Achterhoeks graan. Het brood wordt gebakken bij Landwinkel Luemes, door Bert van de regionaal bekende bakkerij Ten Have.
De overhandiging van het Achterhoekse brood illustreert de start van gemeenten Oude IJsselstreek als deelnemer aan het netwerk van Achterhoek Food bedrijfskantines. De allereerste Achterhoekse sandwich werd uitgereikt aan de medewerkers van de bedrijfskantine en aan wethouder Ria Ankersmit. ”Het is prachtig dat we met het Achterhoekse brood en hopelijk nog veel meer Achterhoekse producten in onze kantine bijdragen aan een mooier landschap en natuur. Helemaal speciaal is dat het vakmanschap van bakkerij Ten Have behouden is met inzet van Landwinkel Luemes en het netwerk van platform Achterhoek Food.”
Bakkerij Ten Have is een regionaal bekende pionier van Achterhoeks brood. Eind vorig jaar moest de bakkerij noodgedwongen stoppen, maar nu is deze weer actief onder de vlag van Landwinkel Luemes. Zo wordt de mijlpaal van 100 jaar bakkerij Ten Have voor Silvolde en omgeving alsnog bereikt.
Achterhoeks brood
Het Achterhoekse brood wordt geserveerd als sandwich, met een wisselend beleg. Er zijn twee soorten brood: een volkorenbrood met drie zaden of de tarwe-spelt. Het meel komt van graanteler Slaege uit Silvolde en het graan wordt gemalen bij De Vier Winden in Vragender. Wie kiest voor dit broodje, kiest niet alleen voor gezond. Je draagt ook bij aan het behoud van het Achterhoekse landschap, met een positieve bijdrage aan de natuur en biodiversiteit.
Wil je meer weten of proeven? Kijk hier voor de gezamenlijke graancampagne van Achterhoek Toerisme met alle verkooppunten van bier, whisky, brood, koekjes, pannenkoeken en nog veel meer producten gemaakt van echt Achterhoeks graan.
