Na een prettige kennismaking met Roy Seinhorst van het Team Jongerenwerk Oude IJsselstreek, is binnen het team meteen besloten om samen te gaan werken met platform Achterhoek Food. Jongerenwerk Oude IJsselstreek is een initiatief van Buurtzorg Jong. We bespraken de vele manieren waarop foodactiviteiten van jongeren kunnen bijdragen aan meer kennis en vaardigheden op het gebied van gezond en duurzaam eten, maar ook aan het bevorderen van sociale cohesie en het verlagen van culturele barrières.
Ondersteunen in ontwikkeling
Binnen Team Jongerenwerk Oude IJsselstreek is een speciale groep opgericht, de Next Level groep. Deze groep richt zich op jongeren met een ondersteuningsbehoefte, waaronder autisme of ADHD. Het doel is om deze jongeren, met gerichte begeleiding en op maat gemaakte activiteiten, te ondersteunen in hun ontwikkeling. Roy vertelt: “We willen hun zelfvertrouwen versterken door meer contact met anderen en hen helpen een positiever toekomstperspectief te ontwikkelen.”
Ervaringen uit het netwerk
Het platform Achterhoek Food speelt een actieve rol door mee te denken over passende activiteiten op het gebied van voeding. Jeanne Steverink: “We dragen kennis, praktijkvoorbeelden en ervaringen uit ons netwerk aan. Daarbij richten we ons bijvoorbeeld op het leren maken van gezonde keuzes in de supermarkt, samen iets koken en het ontdekken van diverse gerechten uit verschillende culturen. Ook verkennen we of kennismaken met lokale producenten en vakmensen mogelijk is.” Momenteel worden deze activiteiten verder uitgewerkt. De ervaringen worden uiteindelijk gedeeld in het platform Achterhoek Food.
Ben je ook betrokken bij jongeren of een andere doelgroep en zoek je manieren om hen op een plezierige manier kennis te laten maken met gezond en duurzaam eten? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en bespreken de mogelijkheden!