Gasten van Raedthuys Doetinchem genieten van Achterhoeks brood

Bij restaurant Het Raedthuys in Doetinchem bakken ze sinds jaar en dag zelf brood. Sinds deze zomer is dat brood geheel gemaakt van Achterhoeks graan, onder andere van speciaal in de Achterhoek geteelde paarse tarwe uit de Silvoldse Slaege.

“We serveren dit heerlijke broodje voorafgaand aan het diner. Het is heel puur en smakelijk als voorgerecht. Opvallend zijn de positieve reacties van onze gasten. Het is een knap staaltje vakmanschap van ons keukenteam, want werken met puur meel rechtstreeks van de boer vergde wat aanpassingen”, aldus gastheer Bjorn Niessink.

Platform Achterhoek Food heeft het Raedthuys gewezen op de mogelijkheid om brood te bakken van alleen Achterhoeks graan. Ook heeft het platform het restaurant verbonden aan de Achterhoekse graanketen (graanteler de Slaege en broodartiest Hans Som).

Achterhoekse smaakmakers
Het Raedthuys neemt ook deel aan de gezamenlijke Achterhoekse graancampagne. Op de site van Smaakmakers van de Achterhoek staat het restaurant vermeld als een van de restaurants waar je kunt genieten van Achterhoeks graan.

De Achterhoek wordt geroemd om zijn lokale producten en (internationale) prijzen. Er worden veel verschillende graansoorten geteeld, met specifieke eigenschappen voor het bakken van brood, brouwen van bier of stoken van drank. Dan gaat het natuurlijk om tarwe, gerst, haver en rogge, maar ook om meer speciale varianten als rode tarwe, emmer, spelt, rode spelt en eenkoren. Met hun keuze voor Achterhoeks graan dragen steeds meer restaurants, bakkers, brouwers en stokers bij aan een mooi landschap en waardering van het vakmanschap uit eigen regio.