Graafschap College ondertekent Achterhoek Food Manifest

Het Graafschap College heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Hiermee bevestigt de onderwijsinstelling de al bestaande vruchtbare samenwerking met platform Achterhoek Food. Rik Eijsink (sectordirecteur Economie & Dienstverlening) en Michiel Gerlagh (Lid College van Bestuur) namen het handgemaakte bord in ontvangst met daarop de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food.

Er gebeurt veel op het Graafschap College. Daarom hebben we samen drie prioriteiten bepaald waar we een succes van willen maken. Dit zijn de prioriteiten waar het Graafschap College in samenwerkt met platform Achterhoek Food:

1. Verdere stappen zetten in een gezonder, duurzamer en waar het kan regionaal aanbod in de kantines en catering. De kennis hierover wordt gedeeld in het netwerk van Achterhoek Food bedrijfskantines.

2. Het Graafschap College werkt al proactief en praktisch aan het integreren van kennis over duurzame, gezonde, regionale voeding en voedselketens in bestaande lessen en projecten, met name bij de horeca- en bakkersopleidingen. Waar mogelijk kan dit verbreed worden naar andere opleidingen. “Niet wachten op landelijke aanpassingen in de kwalificatiedossiers, maar de ruimte in de dossiers opzoeken en gewoon aan de slag waar dat al kan. Daar zijn we goed in, in de Achterhoek”, geeft Rik Eijsink aan.

3. Samen met platform Achterhoek Food en de Academische Werkplaats Agora (Wageningen University & Research en GGD) verkent het Graafschap College de mogelijkheden om een verbinding tot stand te brengen tussen onderwijs en de kantines. De kantines worden dan benut als praktische leeromgeving.

Lees hier meer over de inbreng van Graafschap College.