Veel Achterhoeks melkveehouders werken en wonen in een mooie omgeving. Ze zorgen goed voor de bodem, het landschap, de natuur en de dieren. De extra inspanningen die ze hiervoor leveren, kunnen beloond worden in de landelijke en lokale afzetmarkt. Maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je dat de afnemer je beloont voor de kwaliteit van je producten en je manier van produceren? Welke opties en keuzes heb je om meer waarde uit je melkafzet te halen?
Inspiratiebijeenkomst
Samen met Innovatiecoöperatie en Vruchtbare Kringlopen Oost (VK-Oost) organiseert platform Achterhoek Food op 28 november een inspiratiebijeenkomst over dit onderwerp, met ondersteuning van Rabobank en DLV advies. We brengen expertise in over de afzet via supermarkten en foodservice en over de keurmerken die er zijn. Ons doel is om zoveel mogelijk boeren te helpen om meerwaarde te creëren voor henzelf én de regio.
Steun voor meer afzet
Vanuit platform Achterhoek Food werken we samen met 25 Achterhoek Food Bedrijfsrestaurants. In dit netwerk van bedrijfs-, school-, sportkantines delen we kennis over duurzamere zuivel en kaas, waar Achterhoekse boeren zich voor inspannen. We stimuleren de kantines om voor deze duurzamere zuivel te kiezen. Ook helpen we met voorlichting en leren we de gasten van de kantines over de meerwaarde die melkveehouders leveren. Zo kunnen ze vaker bewuste voedselkeuzes maken, ook thuis. Samen met onze partners van platform Achterhoek Food geven we op deze manier invulling aan hun inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda: een toekomstbestendige agrarische sector.
Meld je aan!
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 28 november van 13.00 tot 16.00 uur. De locatie wordt nog bekendgemaakt. Kijk hier voor meer informatie. Wil je erbij zijn? Stuur dan aan e-mail naar: info@vruchtbarekringloopoost.nl

