Uitwerken themaweken voor de Achterhoek Food bedrijfsrestaurants

Met veel plezier delen we dat Joppe de Groot voor de tweede keer stageloopt bij platform Achterhoek Food. Joppe doet de opleiding tot Voeding- en leefstijladviseur (niveau 4) op Aeres MBO in Ede. Tijdens zijn vorige stage ontwikkelde hij een educatieplan voor onze Achterhoek Food bedrijfsrestaurants, waarin praktische adviezen en inspirerende themaweken centraal stonden. Hij werkte aan een pilot die medewerkers in de bedrijfsrestaurants uitdagen om bewuste voedselkeuzes te maken. 

Wat doet Joppe nu?
In zijn vervolgstage richt Joppe zich op het verdere uitwerken en praktisch uitvoerbaar maken van de gekozen themaweken.

Hij richt zich daarbij op:
– Themaweek-concepten uitwerken met concrete invulling. Met als hoofddoel: bewustwording voor het maken van gezonde, duurzamere en waar het kan lokale voedselkeuzes.
– Praktische handleidingen maken voor kantinemedewerkers om themaweken zelfstandig te draaien.
– Samenwerken met twee pilotrestaurants om themaweken daadwerkelijk in de praktijk te testen.
– Themaweken evalueren en verbeteren op basis van gebruik en feedback.

Waarom dit belangrijk is
De themaweken vormen een krachtig instrument in het Plan van Aanpak 2026 van platform Achterhoek Food. Ze helpen om bewustzijn te creëren rond gezonde en duurzamere voeding op de werkvloer. Daarnaast maken ze het makkelijker voor bedrijfsrestaurants om stapsgewijs te verduurzamen, in nauwe samenwerking met de leveranciers, groothandel en lokale producenten. Met Joppe aan boord geven we deze plannen een uitvoerbaar vervolg én zorgen we voor een toekomstbestendige aanpak.