Uniek handgemaakt bord voor partners platform Achterhoek Food

Elke partner van platform Achterhoek Food die het Achterhoek Food Manifest ondertekent, krijgt een bijzonder bord uitgereikt. Het gaat om een mooi staaltje regionaal vakmanschap: de borden zijn namelijk handgemaakt door Keramiek Atelier Montferland uit Loerbeek. Op de borden, die stuk voor stuk uniek zijn, staan de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food afgebeeld.

Het bord heeft een symbolische functie. Het kan als fruitschaal dienen en op een centrale plek in de organisatie staan (bijvoorbeeld in het bedrijfsrestaurant of de kantine). Zo worden deze aandachtsgebieden en het belang van onze voedselkeuzes voor iedereen in de organisatie zichtbaar. Het bord brengt gezond en duurzamer fruit direct binnen handbereik.

Samen het bord vullen
Daarnaast staat het bord voor samenwerken. Alle partners bepalen welke activiteiten ze ‘op het bord’ van platform Achterhoek Food leggen en waar we gezamenlijk aan werken. Met het bord op een zichtbare plek, kunnen de Achterhoek Food coördinatoren in elke organisatie met collega’s het gesprek aangaan. Maurits Steverink van platform Achterhoek Food: “Symbolisch zorgen we zo allemaal voor de ingrediënten en koken we samen aan een mooi gezond en duurzamer gerecht voor de meest vitale en gezonde regio.”

De eerste borden zijn inmiddels uitgereikt en werden enthousiast ontvangen.