Vanaf 23 september is de Achterhoekse Bol een maand lang verkrijgbaar in vijf kantines van het Graafschap College. De week van 23 september is vitaliteitsweek op het Graafschap College. Het is bovendien de aftrap van de maand die in het teken staat van het thema ‘Puur vitaal’. De Achterhoekse Bol past hier natuurlijk perfect bij, want dankzij de puur volkoren granen bevat de bol veel vezels en goede voedingsstoffen.
Duurzamer en gezond
In de kantines van het Graafschap College is de Achterhoekse Bol met diverse belegsoorten verkrijgbaar. Na afloop van de proefmaand wordt bekeken of het broodje voor vast kan worden opgenomen in het assortiment. Maar los van de Achterhoekse Bol zet het Graafschap College ook op andere manieren vol in op een duurzamer en gezond aanbod in de kantines, waar het kan uit eigen regio.
De Achterhoekse Bol
De Achterhoekse Bol is samengesteld uit 80% regionale granen: 30% volkoren tarwe, 30% volkoren rode tarwe en 20% tarwebloem van graanteler de Slaege uit Silvolde. Het graan wordt gemalen bij De Vier Winden, de broodjes worden gebakken bij bakkerij Kaspers en vervolgens gedistribueerd door Jansen Foodservice. Wie kiest voor dit broodje, kiest niet alleen gezond. Je draagt ook bij aan het behoud van het Achterhoekse landschap, met een positieve bijdrage aan de natuur en biodiversiteit. De Achterhoekse graanakkers zijn namelijk van belangrijke meerwaarde voor het landschap en de natuur in onze regio.
25 kantines
De Achterhoekse Bol isontstaan uit een project waarbij uiteindelijk 25 bedrijfs-, sport- en schoolkantines in de Achterhoek inzetten op een duurzamer en gezond aanbod, waar het kan uit eigen regio. Door onderling samen te werken, kan op grotere schaal duurzamer en gezonder voeding uitgerold worden met bredere bekendheid en aandacht voor smaak en hele voedselketen. De Achterhoekse Bol is hier een concreet voorbeeld van. Behalve het Graafschap College zijn op dit moment ook de gemeenten Doetinchem, Berkelland, Lochem en Aalten, Laborijn Doetinchem, Estinea en Royal Kaak bij het project betrokken.