Achterhoek Food werkt samen met University of Gastronomic Sciences

Deze week hebben derdejaars studenten van de Italiaanse University of Gastronomic Sciences (ook wel de Slow Food universiteit genoemd) een bezoek gebracht aan de Achterhoek. We hebben een mooi programma voor ze samengesteld, waarbij ze diverse vakmensen en producenten in de Achterhoek bezochten.

Op dag 1 gingen ze langs bij Stadsboerin Doetinchem en brachten ze vanuit het project ‘Gezond het Jaarrond’ met Arthur Dammers een bezoek aan Zorgboerderij Slangenburg. Daarna gingen ze met expert Maurits Steverink op safari door een Nederlandse supermarkt. Als afsluiting werden ze getrakteerd op een heerlijk diner bij Restaurant Lokaal. We bedanken Gemeente Doetinchem en Peter Jansen voor de fijne ontvangst.

Op dag 2 stonden bezoeken aan de Goed Gevulde, IJsboerderij de Steenoven en Wijngoed Montferland op het programma. Ook Andre Brouwer en Geert van Veenendaal van Slow Food Achterhoek sloten aan om kennis te maken met de studenten.

Vooral van de Achterhoekse Culatello di Zibello – gemaakt door kampioensslager Van Broekhuizen van de varkens van de Goed Gevulde – en de wijn van Wijngoed Montferland waren de studenten erg onder de indruk. Ze hadden niet verwacht dat we dat hier kunnen maken. Hun oproep was dan ook om de kennis en kunde van Achterhoekse producenten en de informatie over bijzondere Achterhoekse producten online ook in het Engels aan te bieden.

Speciale dank voor Elisa Talpo, die deze excursie organiseerde en het aandurfde om naar de Achterhoek te komen (in plaats van alleen de Randstad aan te doen).