Bedrijfsrestaurant gemeente Lochem gaat voor Achterhoek Food

Unieke aanpak met lokale leveranciers

Het netwerk met Achterhoek Food Bedrijfsrestaurants breidt zich steeds verder uit. Ook het bedrijfsrestaurant van de gemeente Lochem is inmiddels aangesloten. De gemeente Lochem heeft een unieke aanpak, door te kiezen voor lokale producenten en producten.

Zowel de cateraar als de producenten van Lochem zijn lokale ondernemers. De catering in het bedrijfsrestaurant wordt verzorgd door Romeijnders Catering & Events, die samenwerkt met de lokale leveranciers De Goed Gevulde, De Velhorst, Bakker Wijnand, Burgerboerderij de Patrijs en ’t Vreebroek. Medewerkers van de gemeente genieten hierdoor elke dag van een lunch vol gezonde, lokale en duurzame ingrediënten.


Platform Achterhoek Food heeft de gemeente Lochem begeleid bij de aanbesteding. Op basis daarvan heeft beleidsmedewerker Marc Mobach van de gemeente Lochem een beleidsnotitie geschreven, waarmee hij het management wist te overtuigen van de meerwaarde van deze aanpak. Marc: “We hebben alle kennis van platform Achterhoek Food weten te benutten om draagvlak te krijgen, binnen de kaders van de aanbesteding. Ik ben er trots op dat ons dit gelukt is en delen graag onze ervaring met andere bedrijfskantines.”

Achterhoek Food Bedrijfsrestaurants
Bij het project Achterhoek Food Bedrijfsrestaurants van platform Achterhoek Food draait het om een duurzamer, gezonder en waar het kan lokaal aanbod in het bedrijfs-, sport- en schoolkantines. De aangesloten bedrijfsrestaurants en kantines vormen een actief netwerk en delen alle praktische ervaring. Zij vormen zo de katalysator voor meer afzet en sterkere voedselketens én zijn de gangmaker voor de vernieuwde Achterhoekse eetcultuur. Met het bedrijfsrestaurant van de gemeente Lochem als meest recente toevoeging komt het doel van 25 aangesloten bedrijfsrestaurants dit jaar binnen handbereik.