Een nieuwe mijlpaal in de toepassing van Achterhoeks graan: de introductie van Kammeraod 0.3%. Dit bier van Bierbrouwerij Wentersch is een van de eerste non-alcoholische bieren gebrouwen met 100% Achterhoekse grondstoffen. Heb je de gezondheidsvoordelen van Dry January ervaren? Dan is dit je ideale ‘kammeraod’ om te blijven genieten van bier met (bijna) geen alcohol.
De gerst voor Kammeraod is afkomstig van de Slaege (Silvolde) en de Goed Gevulde (Halle). De Slaege heeft speciaal voor Smaakacademie Achterhoek brouwwaardig gerst geteeld. Dit was onderdeel van een pilotproject om te onderzoeken hoe de teelt van brouwwaardig gerst rendabel te krijgen is. De gerst is gemout door Vloermouterij Masterveld (Winterswijk) en de hop komt van Hogenelst Hop uit Zieuwent.


Achterhoeks graan
Dit is weer een aansprekend voorbeeld van een samenwerking van vakmensen uit de regio die bewust kiezen voor Achterhoeks graan. Het sluit aan bij de promotiecampagne voor Achterhoeks graan die Achterhoek Toerisme, Slow Food Achterhoek en platform Achterhoek Food vorig jaar zijn gestart. In deze campagne staan smakelijke producten gemaakt van Achterhoeks graan centraal. Daarnaast ligt de nadruk op de meerwaarde van Achterhoekse graanakkers voor het landschap en de natuur in onze regio.
Wil je weten waar je nog meer producten van Achterhoeks graan kunt proeven? Kijk dan hier.