Nieuws

Gemeente Doetinchem ondertekent het Achterhoek Food Manifest

De gemeente Doetinchem heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Tijdens de ondertekening nam wethouder Henk Bulten het handgemaakte bord in ontvangst met daarop de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food. Net als alle ondertekenaars heeft de gemeente Doetinchem de inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda op papier gezet.

Graafschap College eerste ROC dat zich inzet voor duurzamere visvangst

De koksopleiding van het Graafschap College in Doetinchem heeft als eerste opleiding van Nederland het MSC- en ASC-certificaat behaald. Dit certificaat wordt toegekend aan leveranciers, horecabedrijven en nu dus ook onderwijsinstellingen die op een bewuste manier omgaan met vis. Als eerste ROC in Nederland integreert het Graafschap College kennis over keurmerken als MSC en ASC structureel in het lesprogramma. Toekomstige horecaprofessionals leren zo hoe zij deze kennis praktisch kunnen toepassen bij de inkoop van vis en de presentatie aan de gast.

Chef-kok voor topsporters Erik te Velthuis opent Farm & Country Fair 2025

Deze editie van de Farm & Country Fair wordt geopend door de chef-kok van onze olympische sporters, Erik te Velthuis van sportcentrum Papendal. De bevlogen chef-kok is een belangrijke inspiratiebron voor het netwerk van platform Achterhoek Food. Dat platform zet in op de meest duurzame en gezonde regio en doet dat onder andere via de samenwerking met bedrijfs-, school- en sportkantines – en nu ook in samenwerking met de Farm & Country Fair.

Gemeente Berkelland ondertekent het Achterhoek Food Manifest

De gemeente Berkelland heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Net als alle ondertekenaars heeft de gemeente Berkelland de inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda op papier gezet. De gemeente zet in op vier verschillende thema’s en streeft daarbij naar blijvende resultaten.

Proef het Achterhoekse landschap op het Bronckhorster Farm Festival 

Ontmoet de makers! Vakmensen zetten Achterhoeks graan centraal en demonsteren hun producten. 

Achterhoeks brood in kantine van gemeente Oude IJsselstreek

De bedrijfskantine van gemeente Oude IJsselstreek serveert vanaf deze week Achterhoeks brood van Achterhoeks graan. Het brood wordt gebakken bij Landwinkel Luemes, door Bert van de regionaal bekende bakkerij Ten Have. De overhandiging van het Achterhoekse brood illustreert de start van gemeenten Oude IJsselstreek als deelnemer aan het netwerk van Achterhoek Food bedrijfskantines.

Gemeente Oude IJsselstreek ondertekent het Achterhoek Food Manifest

Gemeente Oude IJsselstreek is budgethouder van platform Achterhoek Food en wethouder Ria Ankersmit zit in de Achterhoek Food Raad. Daarnaast stelt de gemeente in haar samenwerking met platform Achterhoek Food drie prioriteiten voor de gezamenlijke AanjaagAgenda.

Joppe werkt aan praktische adviezen voor Achterhoek Food bedrijfsrestaurants

Sinds half april loopt Joppe de Groot stage bij platform Achterhoek Food. Hij gaat aan de slag voor de Achterhoek Food bedrijfsrestaurants. Joppe komt met praktische adviezen om het assortiment gezonder en duurzamer te maken. Ook werkt hij leuke themaweken uit die in alle kantines uitgevoerd kunnen worden. Eind juli levert hij zijn adviezen op.

Achterhoek Food bedrijfskantines aan de slag met soep

In elke Achterhoek Food bedrijfskantine wordt soep geserveerd, maar het verschilt per kantine en per soep hoe deze wordt bereid. Soep is een gerecht dat je met simpele stappen duurzamer, gezonder en regionaler kunt maken. Maar hoe doe je dat dan? Om die vraag te beantwoorden, organiseerden we een Achterhoekse Soepsessie voor medewerkers van de Achterhoek Food bedrijfskantines. En met succes, er komt zeker een vervolg!

Achterhoek zet in op Gezonde jeugd, Gezonde toekomst

Acht Achterhoekse gemeenten vormen inmiddels een z.g. JOGG-regio. JOGG staat voor: Gezonde Jeugd, Gezonde toekomst en is een landelijk lopend programma. Om dit te vieren, is op 7 april een ontbijt georganiseerd voor alle betrokken wethouders en beleidsmedewerkers, de JOGG-organisatie, Achterhoek in Beweging, GGD NOG en platform Achterhoek Food.