
WerkCafé gemeente Doetinchem presenteert nieuw Achterhoeks broodje
Uit de pilot met het WerkCafé van gemeente Doetinchem is een nieuw product ontstaan: de Achterhoekse bol. Vanaf 13 juni is deze beschikbaar voor alle medewerkers.
Uit de pilot met het WerkCafé van gemeente Doetinchem is een nieuw product ontstaan: de Achterhoekse bol. Vanaf 13 juni is deze beschikbaar voor alle medewerkers.
GGD NOG en WUR werken al langer samen in de Academische werkplaats. Platform Achterhoek Food wordt daar vanaf nu ook in betrokken en vormt een ‘proeftuin’ met haar integrale aanpak met de acht aandachtsgebieden en de aanpak van onderop. De samenwerking werd donderdag 23 mei bekendgemaakt op het Achterhoek Food Congres.
23 mei hielden we ons Achterhoek Food Congres met als belangrijke focus: welke gezamenlijke activiteiten kunnen we nog meer inzetten voor de ambitie: de meest gezonde en vitale regio van de EU? Met twee internationale keynotesprekers, de aankondiging van de Academische werkplaats AGORA en vijf werksessies was het een drukke maar inspirerende middag.
Hoe maken we de recreant bewust van het aanbod aan kwalitatief hoogwaardige én smakelijke foodproducten gemaakt van Achterhoeks graan? Daarvoor hebben True Food, Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek een gezamenlijke promotiecampagne opgestart. De campagne draagt bij aan de ambitie van de regio om een onderscheidende foodregio te worden.
Afgelopen vrijdag vond de kick-off plaats van de gemeente Bronckhorst als JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Een JOGG-gemeente zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De gemeente Bronckhorst, JOGG en platform Achterhoek Food trekken hierbij samen op.
Vrijdag 12 april organiseerde Achterhoek in Beweging het Achterhoeks Sportplatform. Voor dit evenement heeft Achterhoek Food meegedacht over de catering, die werd verzorgd door Bas Diks van Diks Authentiek Culinair. We hebben een menu samengesteld vol ambachtelijke ingrediënten uit eigen regio.
Op 23 mei vindt op het DRU Industriepark in Ulft het Achterhoek Food Congres plaats. De middag draait om de vraag: hoe worden we als Achterhoek de meest gezonde en vitale regio van Europa, met food als middel?
Smaakacademie Achterhoek heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de bevordering van meer plantaardige voeding met de lancering van hun nieuwste publicatie: het Achterhoeks Bonenboek.
De Achterhoek beschikt als streek volop over waardevolle producten én herbergt verschillende bijzondere vakmensen, die nauw samenwerken in regionale voedselketens. Er is inmiddels internationale waardering – en daarmee – kansen om de regio duidelijker en meer te profileren op het gebied van eten en drinken.
Succesvolle start met de eerste twee bedrijfskantines. Nog graag 23!