Vereniging Slow Food Achterhoek heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. De vereniging zet zich in voor behoud en versterking van de regionale voedselcultuur en voor de waardering daarvan. De ambitie: bijdragen aan een krachtig netwerk waarin boeren, producenten, chefs en consumenten elkaar ontmoeten en samenwerken aan goed, puur en eerlijk voedsel.
Slow Food Achterhoek levert als partner van platform Achterhoek Food de volgende inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda:
1. Delen van (vak)kennis en praktische consumenteninformatie via de website SmakelijkAchterhoek.nl.
2. Steun bieden aan initiatiefnemers die een LEADER-project willen inzetten.
3. Kennis delen met regionale producenten over een duurzamer voedselaanbod en gezondere voeding.
4. Afspraken maken met platform Achterhoek Food en Achterhoek Toerisme om de gezamenlijke graancampagne actueel te houden.
5. Met kennis bijdragen aan de campagne Smaakmakers van de Achterhoek en andere campagnes.
Lees er hier meer over.
Bij de ondertekening van het Achterhoek Food Manifest kregen Andre Brouwer en Geert Veenendaal van Slow Food Achterhoek het handgemaakte bord overhandigd waarop de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food staan weergegeven.
