Achterhoek Food Netwerk brengt prachtige regionale producten naar VSG Congres

Woensdag 20 en donderdag 21 september stonden in het teken van het VSG congres. Dit tweedaagse congres werd georganiseerd door de landelijke Vereniging Sport en Gemeenten in samenwerking met Achterhoek Beweging. Ongeveer 200 personen uit de sportwereld en gemeenten bezochten de Achterhoek. Het thema van dit jaar was “Scholder an Scholder,” wat de Achterhoekse manier van samenwerken benadrukt. De nadruk lag op regionale samenwerking en lokale uitvoering.

Het congres vond plaats in één van de mooiste en sportiefste regio’s van Nederland; de Achterhoek. Maar de organisatie wilde niet alleen al het moois van de Achterhoek laten zien, maar ook zeker laten proeven. Hiervoor werd er contact opgenomen met Platform Achterhoek Food, die de organisatie in contact bracht met verschillende Achterhoekse Foodondernemers.

Zo heeft bakkerij Kaspers gedurende beide dagen alle deelnemers voorzien van heerlijke koekjes gemaakt van puur Achterhoekse granen. De koekjes waren zelfs voorzien van de Achterhoekse vlag.

Het diner op de eerste dag werd verzorgt door Björn Massup van Villa Ruimzicht samen met het team van eetwinkel van Mien uit Doetinchem en bestond geheel uit gerechten bereid met lokale producten. Elk gerecht vertelde een verhaal en zelfs het servies was afgestemd op het thema.

De congresdeelnemers kregen aan het einde van de eerste dag ook nog een Achterhoekse give away, een goedgevulde tas met allerlei prachtige Achterhoekse graanproducten van Korenmolen De Vier Winden uit Vragender.