Soepsessie voor kantinemedewerkers smaakt naar meer
In elke Achterhoek Food bedrijfskantine wordt soep geserveerd, maar het verschilt per kantine en per soep hoe deze wordt bereid. Soep is een gerecht dat je met simpele stappen duurzamer, gezonder en regionaler kunt maken. Maar hoe doe je dat? Om die vraag te beantwoorden, organiseerden we een Achterhoekse Soepsessie voor medewerkers van de Achterhoek Food bedrijfskantines. En met succes, er komt zeker een vervolg!
Tijdens de sessie behandelde Marie van Gaal (chef-kok van Stadsboerin Doetinchem) twee soepen. Beide soeprecepten illustreren hoe je makkelijk kunt bijdragen aan de eiwittransitie: meer plantaardig en minder, maar beter, vlees. Marie demonstreerde hoe je praktisch gebruikmaakt van Achterhoekse bonen en granen als bronnen van eiwit, naast of zonder gebruik te maken van vlees. Minder zout en daarmee gezonder kan door (seizoens)groente eerst te grillen. Daarmee verhoog je de smaakbeleving. “Het geeft je soep een diepere smaak, waardoor veel zout overbodig wordt”, vertelde Marie.
Praktische haalbaarheid
Tijdens de uitleg werd er meteen gebrainstormd over de praktische haalbaarheid om de soepen daadwerkelijk in de bedrijfskantines te gaan uitproberen. Hierover werden ideeën en ervaringen met elkaar uitgewisseld. Werkcafé Doetinchem gaat binnenkort in ieder geval experimenteren met de Achterhoekse droogbonen. Dat wil je proeven!



De basis voor meer
Deze Achterhoekse Soepsessie was de eerste keer dat medewerkers van verschillende kantines bij elkaar kwamen. Het was een enthousiaste bijeenkomst, iedereen was volop geïnteresseerd in hoe het er bij de ander aan toegaat in de keuken en waar ze elkaar kunnen helpen. De Soepsessie legt de basis voor meer praktische netwerkbijeenkomsten voor de Achterhoek Food Bedrijfskantines.
Meld je kantine aan
Achterhoek Food bedrijfskantines zijn gangmakers voor het bevorderen van andere eetgewoontes met en door inwoners zelf. Wil je in jouw bedrijfs-, school- of sportkantine ook aan de slag met een gezonder, duurzamer en bij voorkeur regionaler aanbod? Dat kan! Platform Achterhoek Food bekijkt graag waar je huidige aanbod groener en gezonder kan. Daarbij nemen we kleine, haalbare stappen en helpen we mee om het benodigde draagvlak te creëren. We faciliteren bij alle onderdelen, van aanbesteding tot en met de uitvoering op de werkvloer. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.