Kick-off Bronckhorst als JOGG-gemeente

Afgelopen vrijdag vond de kick-off plaats van de gemeente Bronckhorst als JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Een JOGG-gemeente zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. De gemeente Bronckhorst, JOGG en platform Achterhoek Food trekken hierbij samen op.  

De kick-off vond plaats bij Basisschool het Succesbos in Zelhem. Ook de Beweegkar was hierbij aanwezig, een kar vol leuke spellen die het buitenspelen naar een hoger niveau tillen. Platform Achterhoek Food heeft de school het boek over Achterhoekse appel- en perenrassen en een appelboompje aangeboden. Het appelboompje zal in het najaar geplant worden. De school kan het boek (Rossel Collectieboomgaarden) gebruiken om samen met de kinderen uit te zoeken welk appelras ze willen.

De gemeente Bronckhorst en platform Achterhoek Food werken zo integraal aan een duurzame én gezonde leefomgeving. We brengen fruit dicht bij de leerlingen, want ze kunnen straks zelf appels plukken in hun eigen schooltuin. Fruitbomen dragen ook bij aan een mooi landschap en meer natuur. Zo leren de kinderen op een laagdrempelige manier over gezond eten, duurzaamheid en beweging.