Catering Achterhoeks Sportplatform


Vrijdag 12 april organiseerde Achterhoek in Beweging het Achterhoeks Sportplatform: een netwerk- en kennisbijeenkomst voor Achterhoekse wethouders, beleidsadviseurs, lokale uitvoerders, vertegenwoordigers van strategische partners, ambassadeurs en supporters van Achterhoek in Beweging.

Voor dit evenement heeft Achterhoek Food meegedacht over de catering, die werd verzorgd door Bas Diks van Diks Authentiek Culinair. Bas’ prijswinnende broodjes zijn gemaakt van Achterhoeks graan. De keuze voor Achterhoeks graan draagt bij aan het in stand houden van het landschap. Voor het Sportplatform hebben we een menu samengesteld vol ambachtelijke ingrediënten uit eigen regio. Zo konden deelnemers genieten van een stamppot van rode biet met appel en hazelnoten, aardappelpuree met rozemarijn en gebakken paddenstoelen, varkenssaucijs, hazenpeper en diverse salades. Een echt Achterhoek Food-menu!

Achterhoek Food en Achterhoek in Beweging zijn partners. We versterken elkaar en zetten ons gezamenlijk in voor gezondheid, beweging en duurzame en gezonde voeding. We werken bijvoorbeeld samen aan het project Achterhoek Food Bedrijfsrestaurants, waarbij we minimaal 25 bedrijfsrestaurants willen werven die aan de slag gaan met duurzamer en gezond voedsel. Op het Sportplatform hebben we weer mooie aanknopingspunten besproken om de komende jaren nog nauwer samen te werken en van de Achterhoek de meest vitale en gezonde regio van de EU te maken.