Nieuws

Alyssa studeert af bij platform Achterhoek Food

Alyssa de Jongh is onlangs gestart met haar afstudeerproject bij platform Achterhoek Food. Zij stelt zich graag even voor en vertelt meer over haar project. "Het doel van mijn project is om het netwerk van platform Achterhoek Food te helpen om hun unieke foodervaringen te versterken en beter te promoten, zowel voor het lokale publiek als verder weg."

Aan de slag met oud brood van de bakker

WerkRaat, Stadskamer en Bakkerij ten Veen willen oud brood dat over is benutten om smakelijke en betaalbare tosti’s te maken. In een zogenaamde foodhackathon van Smaakacademie Achterhoek, het onderwijsnetwerk van platform Achterhoek Food, hebben ze alle stappen doorgenomen die daarvoor nodig zijn. Vanuit platform Achterhoek Food zijn de partijen bij elkaar gebracht.

100% Achterhoeks bockbier gelanceerd

Op zondag 6 oktober wordt tijdens de Bockbierdag Aalten een nieuw bockbier gelanceerd: De Lindebock. Dit bijzondere bier is het resultaat van een unieke samenwerking tussen zeven Aaltense horecagelegenheden en Brouwerij Wentersch, tot stand gekomen met hulp van platform Achterhoek Food. Het robuuste bockbier is volledig gemaakt van pure Achterhoekse ingrediënten: gerst geteeld in Achterhoekse grond, verwerkt tot mout door Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk, met hop uit Zieuwent en water uit Winterswijk.

Achterhoekse Bol in kantines Graafschap College

Vanaf 23 september is de Achterhoekse Bol een maand lang verkrijgbaar in vijf kantines van het Graafschap College. De week van 23 september is vitaliteitsweek op het Graafschap College. Het is bovendien de aftrap van de maand die in het teken staat van het thema ‘Puur vitaal’. De Achterhoekse Bol past hier natuurlijk perfect bij, want dankzij de puur volkoren granen bevat de bol veel vezels en goede voedingsstoffen. 

Jongerenwerk Oude IJsselstreek aan de slag met Achterhoek Food

Na een prettige kennismaking met Roy Seinhorst van het Team Jongerenwerk Oude IJsselstreek, is binnen het team meteen besloten om samen te gaan werken met platform Achterhoek Food. We bespraken de vele manieren waarop foodactiviteiten van jongeren kunnen bijdragen aan meer kennis en vaardigheden op het gebied van gezond en duurzaam eten, maar ook aan het bevorderen van sociale cohesie en het verlagen van culturele barrières.

Video: WerkCafé gemeente Doetinchem van start met Achterhoek Food

In juni introduceerde het WerkCafé van gemeente Doetinchem de Achterhoekse Bol, een broodje met Achterhoeks graan ontwikkeld in nauwe samenwerking met de hele keten. Bekijk nu de video die hierover gemaakt is.

Meld je foodproject aan bij LEADER!

We ondersteunen en adviseren bedrijven in de Achterhoek graag bij de aanvraag van een LEADER-subsidie. Werk je aan vernieuwende activiteiten op het gebied van teelt, bereiding of educatie van voedsel? Neem dan zeker eens contact op!

Maurits Steverink genomineerd voor ASN Gouden Eekhoorn Award: stem ook!

Maurits Steverink, initiatiefnemer en drijvende kracht achter platform Achterhoek Food, is genomineerd voor de ASN Gouden Eekhoorn Award. Hij ziet zijn nominatie als een mooie kans om de Achterhoek landelijk nog beter op de kaart te zetten als onderscheidend foodregio. Breng je ook een stem op hem uit?

Succes van Achterhoekse Bol zet door naar horeca

Dankzij de inzet van horecagroothandel Jansen Foodservice is de Achterhoekse Bol, het broodje dat in juni gelanceerd werd in het WerkCafé van de gemeente Doetinchem, straks ook bij diverse horecazaken in de regio verkrijgbaar.

Aanpak Achterhoek Food gepresenteerd op conferentie in Zweden

Bastienne Bernasco, hoofddocent en onderzoeker aan Saxion Hogeschool, verzorgde onlangs een presentatie over Smaakacademie Achterhoek op een internationale conferentie in Zweden. Ze vertelde aan toehoorders uit diverse landen over de missie, organisatie en impact van Smaakacademie Achterhoek.