Voedselstrategie

Wat wil Achterhoek Food?

Platform Achterhoek Food ziet volop kansen om van de Achterhoek een onderscheidende foodregio te maken, waar inwoners, werknemers en bezoekers vaker kiezen voor gezond en duurzamer eten en waar de producenten oog hebben voor klimaat, biodiversiteit en dierenwelzijn. Met samenwerking kunnen we de hele voedselketen verduurzamen, van grond tot mond en voor alle rangen en standen. De Achterhoek kan de meest gezonde en vitale regio van Nederland en Europa worden. Achterhoek Food werkt samen met een internationaal netwerk van vooraanstaande voedselregio’s en met Achterhoek Toerisme aan een internationaal onderscheidend profiel voor toerisme.

Hoe bereiken we ons doel?

Om de Achterhoek te laten uitgroeien tot een spraakmakende voedselregio werkt platform Achterhoek Food samen met haar partners en inwoners aan een concreet uitvoeringsplan. We brengen allerlei duurzame en gezonde initiatieven op voedselgebied samen en steunen nieuwe plannen. Platform Achterhoek Food versterkt het netwerk van Achterhoekse ondernemers, food-docenten, food-studenten, koks, toeristische en andere organisaties, sociale instellingen, foodontwikkelaars en sportclubs, waardoor als vanzelf nieuwe en innovatieve samenwerkingsverbanden ontstaan. Zo worden we ons ervan bewust dat gezond, duurzaam en regionaal voedsel ons verbindt én zorgt voor een mooie, aantrekkelijke regio om in te wonen en te werken.