23 mei: Achterhoek Food Congres

Wat? Achterhoek Food Congres
Wanneer? 23 mei, van 13.00 tot 18.00 uur
Waar? DRU Industriepark, Ulft

De middag draait om de vraag: hoe worden we als Achterhoek de meest gezonde en vitale regio van Europa, met food als middel? Twee internationale experts laten hierover hun licht schijnen en gaan graag met u in gesprek. Lena Friblick runt het inspiratiecentrum Botildenborg in Zweden en is de expert op het gebied van de sociale functie van food. Michele Shirlow uit Noord-Ierland is oprichtster van FoodNI. Zij is een pionier die food een centrale plek heeft weten te geven in het toeristisch profiel van Noord-Ierland, met de prijs voor Best World Food Destination als resultaat (in 2018). In werksessies gaan we vervolgens samen aan de slag met de eerste ideeën voor op de gezamenlijke AanjaagAgenda. Ook lichten we onze nieuwe samenwerking toe met de GGD NOG en Wageningen Universiteit & Research, beiden partners van Achterhoek Food.

Het belooft een inspirerende middag te worden, waarbij uw inbreng onmisbaar is. De kracht van het Platform is immers dat we samen verder komen door kennis en ideeën te delen. U gaat naar huis met inspiratie om in uw organisaties smakelijke duurzamere en gezonde acties in te zetten. We hopen u dan ook te mogen verwelkomen op 23 mei! Meld u hier aan.


Globaal programma (onder voorbehoud)

13.00 uur: ontvangst en opening met o.a.:
– Speeches van Michele Shirlow en Lena Friblick: welke kansen zien zij voor de Achterhoek?
– Presentatie van onze Academische Werkplaats AGORA van GGD NOG en Wageningen Universiteit &Research
– Achterhoekse voorbeelden aan het woord

15.00 uur: vijf werksessies & wrap-up
1) Social Gastronomy, Food Verbindt!: duurzaam, gezond en lokaal voedsel voor alle Achterhoekers
2) De Gezondste Regio: samenwerken aan een smakelijk integraal gezondheidsbeleid
3) Onderscheidende regio, Regeneratief Toerisme: toerisme voor een vitale regio
4) Onderwijs: duurzaam én gezond in al het huidige onderwijs
5) Bedrijfskantines & catering: bedrijfskantine als gangmaker voor het vernieuwen van de Achterhoekse eetcultuur

17.00 uur: Achterhoek Food café
Bijpraten onder het genot van Achterhoekse hapjes in samenwerking met het Almende College uit Silvolde

Beknopte omschrijving van elke werksessie