Nieuws

Heel Oost Gelre Beweegt ondertekent Achterhoek Food Manifest

De stichting Heel Oost Gelre Beweegt heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Onderdeel daarvan is een inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda. Heel Oost Gelre Beweegt heeft hierbij drie aandachtspunten.

Gemeente Oost Gelre ondertekent Achterhoek Food Manifest

De gemeente Oost Gelre heeft het Achterhoek Food Manifest ondertekend. Onderdeel van het Achterhoek Food Manifest is de inbreng voor de gezamenlijke AanjaagAgenda. De gemeente Oost Gelre stelt hiervoor drie prioriteiten.

Uniek handgemaakt bord voor partners platform Achterhoek Food

Elke partner van platform Achterhoek Food die het Achterhoek Food Manifest ondertekent, krijgt een bijzonder bord uitgereikt. Het gaat om een mooi staaltje regionaal vakmanschap: de borden zijn namelijk handgemaakt door Keramiek Atelier Montferland uit Loerbeek. Op de borden, die stuk voor stuk uniek zijn, staan de acht aandachtsgebieden van platform Achterhoek Food afgebeeld.

Bas Diks heeft het lekkerste broodje van heel Nederland

Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud. Een mooie erkenning voor Achterhoeks vakmanschap!

Gasten van Raedthuys Doetinchem genieten van Achterhoeks brood

Bij restaurant Het Raedthuys in Doetinchem bakken ze sinds jaar en dag zelf brood. Sinds deze zomer is dat brood geheel gemaakt van Achterhoeks graan, onder andere van speciaal in de Achterhoek geteelde paarse tarwe uit de Silvoldse Slaege. Platform Achterhoek Food heeft het restaurant verbonden aan de Achterhoekse graanketen.

Estinea aan de slag met Achterhoek Food

Zorginstelling Estinea en platform Achterhoek Food zijn een samenwerking gestart. Ze zetten samen in op meer duurzame, gezonde en waar het kan regionale voeding voor de verschillende locaties van Estinea.

Fruitboom Anna van Zieuwent geplant bij school IKC Succesbos in Zelhem

Vorige week heeft platform Achterhoek Food een appelboompje uitgereikt aan directeur Anja Otten van basisschool IKC Succesbos in Zelhem. Het gaat om het streekras Anna van Zieuwent, uit de grote Achterhoekse Rossel-collectie van fruitbomen. De leerlingen hebben het boompje zelf geplant op het schoolterrein.

Eindejaars hap&borrel voor Achterhoek Food ondernemers 

Het einde van het jaar is een mooie gelegenheid om stil te staan bij de inspanningen die we samen hebben ingezet, met mooie en veel verschillende foodinitiatieven. Op woensdag 18 december organiseren Stichting In Goede Aarde, Groentekwekerij Smits en platform Achterhoek Food daarom een eindejaarshap&borrel waar we gemoedelijk bijpraten rondom onze initiatieven. 

Bijzondere Dominee Douwes appelboompjes voor Winterswijk

Vrijdagochtend 15 november kregen inwoners uit Winterswijk en omgeving ruim vijftig appelbomen uitgedeeld van het ras Dominee Douwes Appel. Dit appelras is ooit gekweekt door dominee H.J. André Douwes en was bijna verdwenen. Platform Achterhoek Food zet zich samen met de Achterhoekse gemeenten, Hennie Rossel, Landschapsbeheer Gelderland en Slow Food Achterhoek in voor behoud van dit soort oude Achterhoekse fruitrassen.

Hoeveelheid suikerklontjes maakt indruk op jongeren tijdens supermarktsafari

Afgelopen donderdag organiseerde de Next Level groep van Team Jongerenwerk Oude IJsselstreek een ‘supermarktsafari’ met als thema suiker. Dit is opgezet met ondersteuning van platform Achterhoek Food. De jongeren gingen vol enthousiasme op pad in de supermarkt en speurden naar drankjes met een hoog suikergehalte.