Nieuws

Video: WerkCafé gemeente Doetinchem van start met Achterhoek Food

In juni introduceerde het WerkCafé van gemeente Doetinchem de Achterhoekse Bol, een broodje met Achterhoeks graan ontwikkeld in nauwe samenwerking met de hele keten. Bekijk nu de video die hierover gemaakt is.

Meld je foodproject aan bij LEADER!

We ondersteunen en adviseren bedrijven in de Achterhoek graag bij de aanvraag van een LEADER-subsidie. Werk je aan vernieuwende activiteiten op het gebied van teelt, bereiding of educatie van voedsel? Neem dan zeker eens contact op!

Maurits Steverink genomineerd voor ASN Gouden Eekhoorn Award: stem ook!

Maurits Steverink, initiatiefnemer en drijvende kracht achter platform Achterhoek Food, is genomineerd voor de ASN Gouden Eekhoorn Award. Hij ziet zijn nominatie als een mooie kans om de Achterhoek landelijk nog beter op de kaart te zetten als onderscheidend foodregio. Breng je ook een stem op hem uit?

Succes van Achterhoekse Bol zet door naar horeca

Dankzij de inzet van horecagroothandel Jansen Foodservice is de Achterhoekse Bol, het broodje dat in juni gelanceerd werd in het WerkCafé van de gemeente Doetinchem, straks ook bij diverse horecazaken in de regio verkrijgbaar.

Aanpak Achterhoek Food gepresenteerd op conferentie in Zweden

Bastienne Bernasco, hoofddocent en onderzoeker aan Saxion Hogeschool, verzorgde onlangs een presentatie over Smaakacademie Achterhoek op een internationale conferentie in Zweden. Ze vertelde aan toehoorders uit diverse landen over de missie, organisatie en impact van Smaakacademie Achterhoek.

Tweede Kamerleden proeven innovatief Achterhoek Food

Tijdens het evenement 'Lentefestival presenteert: Regiolab' gaat de regio volop in gesprek met Tweede Kamerleden en bewindslieden, delen informatie over de regio en stellen werkbezoeken voor over specifieke thema’s. Dit alles onder het genot van bijzondere hapjes en drankjes van expert en vakman Bas Diks en met ingrediënten van innovatieve ondernemers uit het netwerk van platform Achterhoek Food.

WerkCafé gemeente Doetinchem presenteert nieuw Achterhoeks broodje 

Uit de pilot met het WerkCafé van gemeente Doetinchem is een nieuw product ontstaan: de Achterhoekse bol. Vanaf 13 juni is deze beschikbaar voor alle medewerkers.

Kennis van GGD en WUR beschikbaar voor platform Achterhoek Food

GGD NOG en WUR werken al langer samen in de Academische werkplaats. Platform Achterhoek Food wordt daar vanaf nu ook in betrokken en vormt een ‘proeftuin’ met haar integrale aanpak met de acht aandachtsgebieden en de aanpak van onderop. De samenwerking werd donderdag 23 mei bekendgemaakt op het Achterhoek Food Congres.

Het Achterhoek Food Congres: een uitgebreide terugblik

23 mei hielden we ons Achterhoek Food Congres met als belangrijke focus: welke gezamenlijke activiteiten kunnen we nog meer inzetten voor de ambitie: de meest gezonde en vitale regio van de EU? Met twee internationale keynotesprekers, de aankondiging van de Academische werkplaats AGORA en vijf werksessies was het een drukke maar inspirerende middag.

Toerist draagt bij aan mooier landschap en natuur in de Achterhoek

Hoe maken we de recreant bewust van het aanbod aan kwalitatief hoogwaardige én smakelijke foodproducten gemaakt van Achterhoeks graan? Daarvoor hebben True Food, Achterhoek Toerisme en Slow Food Achterhoek een gezamenlijke promotiecampagne opgestart. De campagne draagt bij aan de ambitie van de regio om een onderscheidende foodregio te worden.