
Smaakacademie Achterhoek publiceert Achterhoeks Bonenboek
Smaakacademie Achterhoek heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de bevordering van meer plantaardige voeding met de lancering van hun nieuwste publicatie: het Achterhoeks Bonenboek.
Smaakacademie Achterhoek heeft een prachtige bijdrage geleverd aan de bevordering van meer plantaardige voeding met de lancering van hun nieuwste publicatie: het Achterhoeks Bonenboek.
De Achterhoek beschikt als streek volop over waardevolle producten én herbergt verschillende bijzondere vakmensen, die nauw samenwerken in regionale voedselketens. Er is inmiddels internationale waardering – en daarmee – kansen om de regio duidelijker en meer te profileren op het gebied van eten en drinken.
Succesvolle start met de eerste twee bedrijfskantines. Nog graag 23!
Het project, onder leiding van Ellen Willems, een journaliste en tuinbouwkundige, zegevierde op 4 december en kreeg de meeste stemmen onder 24 finalisten.
Smaakacademie Achterhoek faciliteert de onderwijsinstellingen met hybride en case-based leren door praktijkgerichte cases aan bestaande lessen en projecten te koppelen.
Op 6 november kwamen vooraanstaande vertegenwoordigers van zeer uiteenlopende organisaties samen tijden de inspirerende kick-off van Platform Achterhoek Food. Het doel? De Achterhoek laten uitgroeien tot dé gezondste en meest vitale regio van Nederland.
De Heikamp is een inspiratiebron voor de learning community Achterhoek Food en biedt met hun visie en aanpak een succesvol model voor andere ondernemers.
Achterhoekse ondernemers en Doetinchemse school Nooderlicht werken samen om alle leerlingen elke dag te voorzien van een gezond ontbijt. Platform Achterhoek Food bracht de verschillende partijen bij elkaar.
De organisatie van het congres wilde niet alleen al het moois van de Achterhoek laten zien, maar ook zeker laten proeven. Hiervoor werd er contact opgenomen met Platform Achterhoek Food.
Op de derde Ronde Tafel Achterhoek Food stond het thema gezondheid centraal.